Opleidingsinformatie

De voorwaarden om lid te kunnen worden van de vereniging zijn:
– je bent minimaal 14 jaar;
– je bent in het bezit van een medische goedkeuring;
– uiteraard dien je redelijk te kunnen zwemmen en zul je geen last moeten hebben van watervrees.

De contributie bedraagt 165,- euro per jaar (bij betaling ineens van de contributie vóór 10 januari krijg je 10 euro korting).

Natuurlijk kun je bij the Shark ook worden opgeleid voor alle brevetten en duikspecialisaties die de Nederlandse Onderwatersportbond kent.
De opleidingskosten voor het 1* brevet bedragen 150,- euro.
Hierin zit inbegrepen:
– de theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen onder begeleiding van onze ervaren instructeurs;
– de huur van duikmateriaal gedurende de 1* opleiding (ademautomaat, fles, jacket);
– het lespakket.

De 1* opleiding bestaat uit een 7-tal theorielessen die (in overleg met de cursisten) op een andere avond dan de trainingsavond plaatsvinden. Op de dinsdagavonden begin je ook meteen aan de zwembadlessen.
Heb je alle theorieonderdelen en de zwembadtraining succesvol afgerond, dan vinden de buitenwaterduiken plaats. Dit gebeurt o.a. in onze opleidingsplas: De Bosmolenplas in Panheel.
Wat heb je zelf nodig om aan de zwembadtraining te kunnen deelnemen: duikbril, snorkel, vinnen en ± 3 kilo lood.
Heb je (voor het buitenwater) nog geen uitrusting is dit geen probleem, omdat je die van de club kunt gebruiken. Het enige waar je zelf voor moet zorgen voordat je het buitenwater ingaat is een goed passend duikpak.
Wil je nog meer informatie omtrent onze vereniging kijk dan even verder op deze website of stuur ons een bericht.
Wil je eerst een proefles, geef dat even aan. Dat kan ook geregeld worden!

opleiding kosten
opleidingskosten 1* 150 euro
opleidingskosten 2* 100 euro
opleidingskosten 3* 100 euro
opleidingskosten specialisatie afhankelijk van de specialisatie

In tegenstelling tot eerdere jaren zal een aantal opleidingen pas bemand worden met instructeurs nadat de leden zich voor de opleidingen hebben ingeschreven. Heb je interesse voor een opleiding of voor een of meerdere specialisaties, aarzel dan niet om je z.s.m. bij de hoofdinstructeur op te geven. Zodra jullie aanmeldingen binnen zijn, kan in de instructeursgroep een gelijke verdeling van taken gemaakt worden.
Zouden er specialisaties zijn die niet op de planning staan, probeer dan met een 4-tal leden een groepje te vormen dat gezamenlijk de specialisatie aanvraagt. Dan weet je zeker dat ze ook zal plaatsvinden.
Wellicht ten overvloede de kanttekening dat slapende leden en donateurs zich niet kunnen inschrijven voor opleidingen en specialisaties.

DAN-reanimatie
Verder wil ik jullie er graag op attenderen, dat we het binnen de vereniging zeer op prijs stellen dat iedere duiker bij (duik)ongevallen kan reanimeren. Daarvoor hebben we speciaal een reanimatiepop aangeschaft en hebben we binnen de vereniging nog steeds 3 instructeurs die de DAN-reanimatie cursus kunnen verzorgen.
Graag wil ik jullie uitnodigen om hiervan gebruik te maken. Het DAN-reanimatiebrevet blijft 2 jaar geldig en dient daarna vernieuwd te worden door een herhalingscursus te volgen. Deze cursus is bovendien mogelijk voor niet leden. Dus wil je graag met je familie, bekenden of buren hieraan deelnemen, je bent van harte welkom.

Opleidingen 2018 Startdatum
1*  n.n.b.
2* februari 2018
3* maart 2018
Redden (combi 3*) februari 2018
Specialisaties Startdatum
Decompressieduiken februari 2018
Wrakduiken juli 2018
Ongevallensimulatie / DAN reanimatie 2 juni 2018
Driftduiken juni 2018

Daarnaast zijn er ook specialisaties op aanvraag mogelijk. Heb je interesse, pols dan zelf een 4-tal collega-duikers en maak dit tijdig kenbaar. Indien instructeurs beschikbaar zijn, willen we graag aan jullie verzoek voldoen.
Voor Wrakduiken is een groep van 10 gewenst i.v.m. organisatie boot.
Droogpakduiken kan reeds vanaf 2 personen.

Wil je meedoen aan een van bovenstaande opleidingen, geef je dan z.s.m. per mail op bij de hoofdinstructeur: Henry Raats

Verdere informatie is alleen beschikbaar voor leden van duikvereniging The Shark.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld